GSM versterker, dé oplossing voor slecht mobiel bereik

Door Team inFace • Bijgewerkt: 08/09/21 •  leestijd: 3 min

Een GSM versterker (ook bekend als GSM repeater) bestaat uit drie hoofdelementen, te weten een buitenantenne, de versterker en een binnenantenne. Ze vormen samen een systeem om het mobiele bereik binnen te verbeteren. In dit artikel leggen we uit hoe een GSM versterker werkt en welke je nodig hebt voor jouw situatie.

Wat is een GSM versterker?

Een GSM versterker is een apparaat waarmee je het mobiele bereik versterkt binnen woningen, kantoren, magazijnen, etc. In sommige situaties komt het voor dat het mobiele bereik binnen een pand erg slecht is. Dit kan te maken hebben met een té goede isolatie of een ‘groene omgeving’. Met behulp ven een GSM versterker haal je als ware het signaal van buiten naar binnen. Wanneer het mobiele signaal buiten redelijk tot goed is, kun je dit ook binnen versterken.

Hoe werkt een GSM versterker?

Een buitenantenne vangt het signaal buiten op. Deze wordt met behulp van een coaxkabel (ca. 10 t/m 20 meter) zo hoog mogelijk gemonteerd, bijvoorbeeld op het dak of op de gevel. De andere zijde van de coaxkabel wordt op de GSM versterker geschroefd, welke binnen aangesloten wordt op netstroom. Tot slot wordt er een binnenantenne direct op de versterker geschroefd. Deze zendt het signaal binnen uit.

Alle versterkers van Rosenfelt worden geleverd inclusief een adapter, 10 meter coaxkabel, een buitenantenne en een binnenantenne.

Hoe komt het dat ik binnen slecht mobiel bereik heb?

Zoals eerder aangegeven, kan dit te maken hebben met een aantal factoren. Het zijn niet enkel inwoners van buitengebieden die het bereik van hun mobiele telefoon willen verbeteren. Ook in stedelijke gebieden is slecht mobiel bereik een veelvoorkomend probleem. De meest voornaamste redenen zijn:

A – Een té goed geïsoleerd pand

Een goed geïsoleerd pand zorgt er voor dat er geen mobiel signaal binnen een pand kan komen. Er ontstaat een soort Kooi van Faraday. Vaak komt het voor dat het signaal bij de ramen nog redelijk tot goed is. Centraal in het pand valt het vervolgens weg.

B – De afstand naar de zendmast

Wanneer de afstand naar de dichtstbijzijnde zendmast té ver is, wordt er een te zwak signaal ontvangen. Hierdoor kan er geen stabiele verbinding gecreëerd worden. Doordat een buitenantenne een sterker signaal kan ontvangen, kan er tóch een redelijk signaal binnen het pand gecreëerd worden.

C – Een bosrijke / groene omgeving

Bomen absorberen het signaal behoorlijk. We zien dan ook dat het signaal in bosrijke gebieden vaak matig tot zwak is. Je zult merken dat je in een bos of in de duinen vaak een zwakker signaal hebt. Vooral bezitters van vakantiewoningen hebben hier last van.

Klik op de links om meer te lezen over de oorzaken.

Welke GSM versterker heb ik nodig?

Welke versterker je nodig hebt, verschilt per situatie. GSM-Repeater-Shop is specialist in het versterken van mobiel signaal. Hier kun je terecht voor een gericht advies. Welke versterker je nodig hebt, hangt onder andere af van de volgende factoren:

Neem contact op met GSM-Repeater-Shop voor een vrijblijvend advies. Vul daarvoor het volgende formulier in en je ontvangt binnen twee dagen een advies per mail.

“Met de GSM versterker van GSM-Repeater-Shop ben ik weer volledig bereikbaar!”