Welke 4G versterker heb ik nodig?

Door Team inFace • Bijgewerkt: 08/09/21 •  leestijd: 3 min

Een 4G versterker is een apparaat dat met behulp van een buiten- en binnenantenne het mobiele signaal binnen een woning of kantoor versterkt. Een 4G versterker werkt door een (zwak) signaal buiten te ontvangen, het te versterken en vervolgens uit te zenden in de ruimte waar 4G signaal gewenst is.

Hoe werkt een 4G versterker?

Een 4G versterker functioneert dus door middel van een buiten- en binnenantenne. Hieronder wordt toegelicht hoe deze antennen bijdragen aan het versterken van het 4G signaal.

Buitenantenne

De buitenantenne wordt zo hoog mogelijk gemonteerd, in de richting van de zendmast(en). Deze antenne ontvangt het 4G signaal, waarna dit middels een coaxkabel naar de 4G versterker wordt geleid. Er zijn verschillende typen buitenantennes. Doorgaans wordt er gebruik gemaakt van een panelantenne of een richtantenne.

Een panelantenne wordt ingezet in situaties wanneer het signaal buiten redelijk tot goed is. Een richtantenne wordt ingezet wanneer het signaal buiten zwak is, bijvoorbeeld wanneer u 1 of 2 streepjes ontvangst heeft. Weten welk type buitenantenne u nodig heeft? Neem gerust contact op met GSM-Repeater-Shop, zij helpen je graag verder.

Binnenantenne

De binnenantenne is de antenne welke het 4G signaal binnen uitzendt. Er zijn verschillende typen binnenantennes. Standaard wordt er met iedere 4G versterker – ook wel 4G repeater – een sprietantenne geleverd. Bij een eenvoudige setup wordt deze direct op de versterker geschroefd.

Bij complexe installaties wordt gebruik gemaakt van plafondantennes of wandantennes, afhankelijk van de technische mogelijkheden binnen een pand. Plafondantennes zijn zeer geschikt voor een systeemplafond of een kabelgoot. Wandantennes worden ingezet wanneer men de beschikking heeft over bijvoorbeeld een gipswand.

Alle versterkers en repeaters worden geleverd inclusief buitenantenne, binnenantenne en 10 meter coaxkabel

Wat zijn de voordelen van een 4G versterker?

Het grootste voordeel is dat je binnen weer een goed 4G signaal hebt. Je hoeft dus niet meer naar buiten om je mobiele telefoon te kunnen gebruiken. Een bijkomend gebruiksvoordeel is dat de accu van de mobiele telefoon minder snel leeg raakt door de verbeterde signaalsterkte.

Welke 4G versterker heb ik nodig?

Welke 4G versterker je nodig hebt, hangt af van de provider welke je gebruikt. Wanneer je gebruik maakt van KPN of Vodafone, heb je een versterker nodig welke geschikt is voor de 800 en 900 MHz. Indien je gebruik maakt van T-Mobile, is een versterker geadviseerd welke de 900 en 1800 MHz ondersteunt. Onderstaand vind je links naar de juiste 4G versterkers.

4G versterkers KPN: 800 / 900 MHz
4G versterkers Vodafone: 800 / 900 MHz
4G versterkers T-Mobile: 900 / 1800 MHz

 

Nog even samengevat, een 4G versterker:

Indien je vragen hebt omtrent 4G versterkers en repeaters, dan kun je uiteraard contact met opnemen met GSM-Repeater-Shop. Zij helpen je graag verder!