Ingrediënten
- 125 g Roomboter
- 125 g Suiker
- 125 g Zelfrijzend bakmeel
- 2 eetlepels Melk
- 2 Eieren
Voorbereiding
- Zorg dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
- Oven voorverwarmen op 170 graden.
- Gebruik een cupcake blik, doe hier papieren bakvormpjes in.
Tip! Smeer de papieren bakvormpjes eventueel in met boter. Strooi er wat bloem in. Hierdoor blijven de cupcakes minder aan het papier plakken.
Beslag bereiden
- Doe de boter in een mengkom.
- Mix de boter.
- Voeg beetje bij beetje de suiker toe.
- Mix de boter en suiker goed door elkaar tot het luchtig is.
- Voeg één voor één de eieren toe. Mix ongeveer 2 a 3 minuten per ei.
- Schep voorzichtig het bakmeel er door heen. Door dit te door elkaar te scheppen hou je het beslag luchtig.
- Vul de cupcake vormpjes tot 2/3 met het beslag.
- Bak de cupcakes 20/25 minuten.
Tip! Qua variatie is bijna alles mogelijk; je kunt fruit (appel, kersen, aardbeien, banaan, net wat je lekker vindt), rozijnen, chocolade of speculaaspoeder aan het beslag toevoegen.
Cupcakes zijn ook erg leuk om te versieren! Van poedersuiker, ranja en water kun je glazuur maken.
Je kunt er ook voor kiezen om cupcake decoratie van de winkel mee te brengen. Hierdoor maak je een feestje op je cupcake!