Recept voor een Appel cake

Door Team inFace • Bijgewerkt: 07/04/21 •  leestijd: 1 min

Ingrediënten

Voorbereiding

  1. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  2. Verwarm de oven voor op 160 graden
  3. Laat de rozijnen in lauw water wellen.
  4. Cakeblik invetten.
  5. Schil de appels, haal het klokhuis eruit.
  6. Snij de appels in partjes.

Beslag bereiden

  1. Klop met een mixer de boter met de suiker tot dit een glad mengsel is.
  2. Voeg één voor één de eieren toe. Ongeveer 2 a 3 minuten per ei mixen. (Dit om schiften te voorkomen)
  3. Spatel het zelfrijzend bakmeel, zout en kaneel door het beslag. Spatel dit rustig om zodat de cake luchtig blijft.
  4. Giet de rozijnen af en voeg deze samen met de partjes appel aan het beslag toe.
  5. Doe het beslag in de cakevorm.

Bak de cake voor ongeveer 60 minuten in de voorverwarmde oven

Keep Reading