Ingrediënten
- 200 g zachte roomboter
- 150 g Suiker
- 4 Eieren
- 200 g Zelfrijzend bakmeel
- 2 a 3 Appels
- 2 theelepels Kaneel
- Snufje Zout
- 50 g Rozijnen
Voorbereiding
- Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Laat de rozijnen in lauw water wellen.
- Cakeblik invetten.
- Schil de appels, haal het klokhuis eruit.
- Snij de appels in partjes.
Beslag bereiden
- Klop met een mixer de boter met de suiker tot dit een glad mengsel is.
- Voeg één voor één de eieren toe. Ongeveer 2 a 3 minuten per ei mixen. (Dit om schiften te voorkomen)
- Spatel het zelfrijzend bakmeel, zout en kaneel door het beslag. Spatel dit rustig om zodat de cake luchtig blijft.
- Giet de rozijnen af en voeg deze samen met de partjes appel aan het beslag toe.
- Doe het beslag in de cakevorm.
Bak de cake voor ongeveer 60 minuten in de voorverwarmde oven