Ingrediënten
- 200 g Suiker
- 310 g Bloem
- 1 eetlepel Bakpoeder
- 1 theelepel Baking soda
- 1 eetlepel Boter
- 300 g Ontpitte zoete kersen
- 1 eetlepel Suiker
- 120 ml Olijfolie
- 4 Eieren
- 170 g Gewone yoghurt
- 1 eetlepel Olijfolie
Voorbereiding
- Zorg dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
- Ovenschaal (22×33) invetten.
- Oven voorverwarmen op 175 graden.
- Kersen bereiden
- Doe de boter in een koekenpan, laat dit langzaam smelten op middelhoog vuur.
- Roerbak de kersen 8 tot 10 minuten in de boter tot ze zacht zijn.
- Strooi de eetlepel suiker over de kersen.
- De pan mag nu van het vuur.
Beslag bereiden
- Doe de suiker, bloem, bakpoeder en bakingsoda in een beslagkom.
- Maak in het midden een kuiltje.
- Giet de 120 ml olijfolie, eieren en yoghurt in het kuiltje.
- Meng dit met je handen tot zacht deeg.
- Doe het deeg in de ingevette ovenschaal.
- Verdeel de eetlepel olijfolie over het beslag, en vervolgens de kersen.
- Bak de cake ongeveer 40 minuten.
Tip! Om te controleren of de cake gaar is, prik met een satéprikker in het midden van de cake. Blijft er geen beslag aan de saté prikker plakken is de cake gaar.