Ingrediënten
- 200 g Boter
- 200 g Suiker
- 200 g Bloem
- 4 Eieren
- 8 g Vanillesuiker
- Snufje zout
- Scheutje melk
Voorbereiding
- Zorg dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
- Verwarm de oven voor op 160 graden, hete lucht oven op 150 graden.
- Cakeblik invetten
Beslag bereiden
- Als de boter zacht genoeg is kun je deze gaan kloppen.
- Voeg de suiker, vanillesuiker en het zout bij de boter toe. Meng dit tot een glad mengsel.
- Voeg één voor één de eieren toe. Wacht 2/3 minuten voor je het volgende ei erbij doet, dit om schiften te voorkomen.
- Voeg de bloem in delen toe. Schep dit met een houten lepel om, dit doe je om de cake luchtig te houden.
- Mocht het beslag wat dik zijn voeg dan wat melk toe. Is het beslag erg dun, kun je bloem toevoegen.
Bakken
- Doe het beslag in de ingevette cakeblik.
- Bak de cake ongeveer 50 minuten.
- Open het eerste half uur van het bakproces de oven niet (hierdoor kan de cake instorten).
- Om te controleren of de cake gaar is, prik je met een saté prikker midden in de cake, als er geen beslag aan blijft plakken is de cake gaar.