3 manieren om Geld te verdienen met een website

Door Team inFace • Bijgewerkt: 07/23/21 •  leestijd: 3 min

Als je via het internet geld wil verdienen is een eigen website hiervoor een van de beste manieren. Het is een goedkoop en vrij eenvoudig om een website te beginnen en onderhouden. En als je het een beetje slim aanpakt kun je er jaren profijt van hebben.

Bij deze de 3 beste manieren om met je website geld te verdienen.

3 manieren om geld te verdienen met websites

Er zijn tientallen mogelijkheden om geld te verdienen met je website. Misschien maakt het dat wel extra lastig voor je. De volgende 3 methodes zijn naar onze mening de beste verdienmodellen voor kleinere websites.

1. Google Adsense

Google Adsense is onderdeel van Google Ads. Dit is het advertentieplatform van Google en is opgedeeld in 2 onderdelen:

  1. Google Ads (voor adverteerders)
  2. Google Adsense (voor publishers en webmasters)

Als je een eigen website hebt kun je deze aanmelden voor Google Adsense. Hiermee kun je vervolgens geautomatiseerde advertenties op je website weergeven. Google bepaalt met kunstmatige intelligentie welke advertentie het beste is voor jouw bezoekers.

Dit gebeurt meestal op de volgende manieren:

  1. Google scant je website en content en weergeeft advertenties die bij het onderwerp passen
  2. Google toont advertenties op basis van bezoekers en retargeting

In situatie 1 werkt dat zo: als je een website over honden hebt krijg je advertenties te zien gerelateerd aan honden en huisdieren.

In situatie 2 ‘ziet’ het Google Ads systeem dat de specifieke bezoeker bijvoorbeeld Bol.com heeft bezocht. Dankzij de retargeting techniek krijgt die bezoeker nu een advertentie van Bol.com te zien in plaats van een advertentie van een bedrijf waar deze bezoeker nog geen interactie mee heeft gehad.

Het systeem probeert altijd zo relevant mogelijke advertenties te weergeven: zo verdiend Google het meeste en jij automatisch ook.

2. Affiliate marketing

Met affiliate marketing kun je geld verdienen door producten van anderen te promoten. Je verdiend dan een commissie als je een nieuwe verkoop hebt gegenereerd. Dit verdienmodel is een stuk lucratiever dan Google Adsense.

Als je een website over honden hebt kun je allerlei producten voor honden promoten. Gaat je website over tuinieren dan kun je producten voor het tuinieren promoten.

Je kunt tegenwoordig bijna alles wel promoten als affiliate. Zowel producten als diensten en van kleine lokale bedrijven tot de grote namen zoals Bol, Coolblue en Wehkamp. Fysiek en digitaal.

Dat maakt dit verdienmodel zo interessant. En beginnen met affiliate marketing is zo gedaan, zeker als je al een website hebt.

3. Ebook verkopen

Een ander super interessant verdienmodel is het verkopen van een ebook. Dat kan een simpele gids van een paar pagina’s zijn of een boek van 50+ bladzijden, dat bepaal je zelf.

Een groot voordeel is dat je een ebook automatisch kunt verkopen en leveren. Ook heb je er geen voorraad van nodig en is de marge per verkocht ebook in principe 100%.

Om zelf producten te kunnen verkopen via iDEAL heb je wel een KvK inschrijving nodig. Dit is zo wettelijk geregeld. Als je daar geen behoefte aan hebt past affiliate marketing beter bij je (daar kun je ook genoeg ebooks mee promoten!).

Welk verdienmodel zou je kiezen?

Dit zijn 3 verdienmodellen voor je website. We zijn benieuwd welke jij zou kiezen en waarom.