Uitbesteden van debiteurenbeheer?

Door Team inFace • Bijgewerkt: 08/11/21 •  leestijd: 3 min

Vroeg of laat krijgt elke ondernemer te maken met debiteuren die niet of te laat betalen. Helaas een verdrongen feit maar hoe ga je als onderneming hiermee om. Je overweegt om je debiteurenadministratie uit te besteden?

Koning en de Raadt heeft veel ervaring als het gaat om conflictvermijding als het gaat om niet betalende debiteuren. In veel gevallen lossen wij de betalingsachterstanden op met de debiteur zonder een lastig incasso traject. Prettig voor de debiteur maar zeer zeker ook aangenaam voor u als ondernemer.

Ondernemers helpen met het uitbesteden van de debiteurenadministratie is één van de specialisme van Koning en de Raadt. Afhankelijk van uw behoeftes, is het mogelijk om het gehele proces van innen over te dragen. Dankzij dit geoptimaliseerde maar toch persoonlijke proces, krijgt uw werkkapitaal een enorm positief effect.

Er zijn twee varianten die wij beheersen. Heeft u hulp nodig bij niet-betalende debiteuren? Lees dan de tips van Koning en de Raadt.

 1. Wat is debiteurenbeheer?
 2. Welke mogelijkheden biedt Koning en de Raadt aan op het gebied van debiteurenadministratie uitbesteden
 3. Voordelen van het uitbesteden debiteuren administratie
 4. Nadelen van het uitbesteden debiteuren administratie
 5. Outsourcen debiteurenbeheer wel of niet?

1. Wat is debiteurenbeheer?

Kort door de bocht, een klant die nog moet betalen is een niet-betalende debiteur. Daar wilt u niet te veel van hebben, want dat is een negatief effect op uw werkkapitaal. Zodra een openstaande factuur niet binnen de gestelde termijn is of wordt betaald is het mogelijk om debiteurenbeheer in te schakelen. Wordt het debiteurenbeheer niet secuur of consequent beheert dan kan dat gevolgen hebben op je cashflow en liquiditeit.

Een goede en betrouwbare debiteurenbeheer is dus key om jezelf gezond te houden als onderneming.

Koning en de Raadt

Het kan voorkomen dat jezelf niet de juiste expertise, kennis of energie hebt om je debiteuren tijdig te benaderen. Overweeg dan om je debiteurenbeheer of debiteurenadministratie uit te besteden om incassotrajecten te voorkomen.

1. Mogelijkheden van debiteurenadministratie uitbesteden

Schakelt u een incassobureau in om uw debiteurenbeheer uit te besteden, dan zijn er twee opties. Of zij nemen de volledige debiteurenbeheer over of een gedeelte daarvan. Het incassobureau zorgen ervoor dat het inzichtelijk overgenomen wordt, maar wel met de persoonlijke benadering. Door uw vaste contactpersoon kunt u eenvoudig vragen naar de stand van zaken en heeft u meer tijd over om te focussen op andere zaken.  Neem vrijblijvend contact met ons

2. Onze werkwijze

3. Voordelen uitbesteden debiteuren administratie

 •  Professionele benadering van uw debiteuren
 •  Kortere betalingstermijn van uw debiteuren
 •  Betere liquiditeit
 •  Minder druk op uw administratie

4. Nadelen uitbesteden debiteuren administratie

 •  Afhankelijkheid. Intern kunt u een medewerker vragen ‘even snel’ iets te doen. …
 •  Het uitbesteden van uw debiteurenbeheer kan kennisverlies opleveren. U hoeft zich er zelf namelijk niet steeds meer in te verdiepen

5. Outsourcen debiteurenbeheer wel of niet?

Afhankelijk van je branche, doelgroep en de hoogte van je debiteuren is het een overweging om je debiteurenbeheer te outsourcen.

Speciaal voor deze overweging is het bij ons mogelijk om een debiteuren-analyse te ontvangen waarbij onze professionele adviezen samenkomen hoe Koning en de Raadt u als ondernemer kunnen helpen in het sneller laten betalen van uw debiteuren met behoudt van de klantrelatie.

Wil je meer weten over de mogelijkheden om uw debiteurenbeheer uit te besteden? Neem vrijblijvend contact met Koning en de Raadt