Lingerie nodig? Hier worden een paar soorten lingerie uitgelicht!

Door Team inFace • Bijgewerkt: 01/17/22 •  leestijd: 4 min

De zoektocht naar het perfecte damesondergoed kan erg lastig zijn, want er is veel keuze. Lingerie is er in allerlei soorten, maten en kwaliteiten, want zoals het oude spreekwoord luidt, zoveel mensen, zoveel wensen. Mooie lingerie zorgt ervoor dat je je mooier voelt en geeft je daardoor meer zelfvertrouwen. Om je te helpen bij de keuze voor lingerie, zetten wij in dit artikel vier verschillende soorten lingerie op een rijtje.

Bh

Een bh met of zonder beugel, die is verkrijgbaar in allerlei verschillende vormen, maten, stijlen, kleuren, printjes en materialen, want geen vrouw is immers hetzelfde. Je kan kiezen voor bijvoorbeeld een voorgevormde of juist een niet voorgevormde cup, een push-up bh, balconette bh, padded / gevoerde bh, niet gevoerde zachte bh, een longline bh, dat is een bh met een lijfje, die onder de arm baleinen heeft zitten, zodat die niet omhoog kan rollen en dan de bullet bh niet te vergeten. Een bh waarmee je eenvoudig een  mooie decolleté mee creëert, of de  retro punt vorm, die onmisbaar is onder je retro outfit, maar natuurlijk moet de bh altijd goed ondersteunend zijn en comfortabel dragen.

Corselet

Wanneer je op zoek bent naar flatterende lingerie dat zorgt voor een gestroomlijnd silhouet, dat elegant en comfortabel draagt, dan kan je denken aan een pantylet of corselet. Een pantylet is een body die nauw aansluit aan je lichaam en daardoor onzichtbaar onder je bovenkleding. De pantylet heeft meestal een bh en sommige pantylets hebben ook afneembare jarretels, zodat ze met jarretel kousen gedragen kunnen worden. Een pantylet is er zonder sluiting in het kruisje, of met een onder sluiting van drukknoopjes, of haken en ogen sluiting en die dan wel of niet verstelbaar in maat zijn.  Een corselet is een pantylet zonder kruisje, dus een open onderkant. Een corselet heeft aan de onderrand jarretels. Doordat je jarretel kousen vast maakt aan de jarretels kan het corselet niet omhoog rollen en blijft het op zijn plaats zitten. Zowel een pantylet als corselet zijn in een soepel tot zeer sterk corrigerend model verkrijgbaar en geven een perfecte ondersteuning, een slanker en gladder figuur. Ideaal dus om er gestroomlijnd uit te zien, zeker als je een sterk corrigerend corselet of pantylet kiest is het effect nog groter. Flatterende lingerie, voor hen die van elegant en comfortabel houden. Behalve de traditionele corseletten zijn er ook “moderne retro” corseletten.

Step-in

Wat is het verschil tussen een step-in en korset of waist cincher. Step-ins zijn ontworpen om je rondingen glad te maken, wat resulteert in een vloeiende lijn onder kleding voor een onberispelijk silhouet. De step-in maakt de taille, buik en heupen glad en geeft de billen een strak uiterlijk. Een step-in is gemaakt van elastisch materiaal met jarretels aan de onderrand en vormt zich perfect om het lichaam en benadrukt het figuur. Uiteraard zijn ook hier verschillende vormen, maten, stijlen, kleuren, printjes en materialen verkrijgbaar. Ze zijn er met en zonder sluiting en sommige step-ins hebben ook baleinen.  Er zijn step-ins die in de taille vallen en hoge taille step-in, die net onder de ribben stoppen. De step-ins hebben minimaal 4 jarretels en maximaal 14 jarretels. Korsetten en waist cinchers bootsen de 1947 Dior New Look na en zijn sterk vormend in de taille en ze zijn verkrijgbaar met of zonder jarretels. Uiteraard zijn alle korsetten en waist-cinchers voorzien van baleinen voor een perfecte pasvorm.

Jarretelgordel

Een jarretelgordel wordt in de taille gedragen en geeft je een klassieke elegante uitstraling, mooi, romantisch en verleidelijk. En er is geen levende mens te vinden, die sensuele jarretels met fijne kousen niet kan waarderen en het voegt een beetje glamour aan je lingerie toe. Ze zijn verkrijgbaar in vele maten, kleuren, materialen en modellen. Jarretelgordels heb je met 4 tot en met 14 jarretels.. Een jarretelgordel met 6 jarretels is de meest favoriete van allen, omdat je kousen dan prachtig recht blijven zitten. Met uitzondering van de pull on jarretelgordels zijn de jarretelgordels in meerdere maten verstelbaar zodat ze nog beter passen. Jarretels met verstellers zorgen ervoor dat de kousen helemaal perfect afgesteld kunnen worden. Jarretelgordels kan je vinden op Mioki’s glamour lingerie! Daar zijn ze in allerlei varianten verkrijgbaar, effen, kleurig, met print, satijn, transparant, met kant eroverheen of met transparant kant. Je kunt het bijna niet zo gek bedenken of het is er.