Nieuwe streamingsdienst in Nederland

Door Team inFace • Bijgewerkt: 01/26/22 •  leestijd: 2 min

In Nederland krijgen we een nieuwe streamingsdienst erbij, onderdeel van de Nent Group. In de eerste kwartaal van 2022 komt Viaplay op de Nederlandse markt. De naam Viaplay is in Europa niet onbekend. De streamingsdienst is al actief in andere Europese landen en vanaf maart 2022 ook bij ons. Benieuwd naar de nieuwe zender? Je leest het hieronder.

F1

Hoewel op dit moment de F1 door Ziggo Sport wordt uitgezonden, zal dit langzaam overgaan naar Viaplay. Vanaf 2022 zal de autosport alleen nog meer te zien zijn bij het Zweedse betaalzender. Zij krijgen tot 2024 de uitzendrechten. De overgang van de uitzendingen van de F1 naar Nent zorgt voor veel verandering. In het nieuwe seizoen zullen we andere commentatoren, analisten en presentatoren zien.

Commentatoren

De F1 krijgt nieuwe commentatoren. Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk zullen te horen zijn tijdens de GP. Hierdoor is er geen plaats meer voor Olav Mol. Amber Brantsen die overkomt van de NOS zullen we zien in de studio met andere experts. Zij zal aankomend seizoen te zien zijn bij de betaalzender. In de studio zijn naast Amber de experts Tom Coronel, Giedo van der Garde en Christijan Albers.

Door de samenwerking met Ziggo zullen komende jaren de samenvattingen, trainingen en kwalificaties van de F1 tijdens het raceweekend te zien zijn bij Ziggo Sport. In het

Max Verstappen

Onlangs kwam het nieuws naar buiten dat Max een contract heeft getekend met de streamingsdienst. De regerend wereldkampioen gaat exclusieve content maken voor de abonnees. Hiermee wordt Max een ambassadeur van het merk. De video’s zullen de kijker meer in het leven van Max meenemen rondom de wedstrijden en hoe het eraan toe gaat.

Films

De nieuwe streamingsdienst gaat natuurlijk niet alleen F1 uitzenden. Naast de Grand Prix zullen mensen met een abonnement kunnen voetbalwedstrijden kunnen bekijken van onder andere Bundesliga en Premier League. Naast het sportaanbod zullen ook honderden films, series en docu’s te zien zijn. Een combinatie van films en sport en hiermee een alternatief voor de populaire Netflix en Videoland. Een nieuwe streamingsdienst betekent ook weer extra kosten voor de Nederlandse huishouden. In hoeverre men overgaat tot deze dienst, is even afwachten.